torsdag 26. mars 2020

Smilefjes. Tommel opp. Regnbue.

Smilefjes. Tommel opp. Regnbue. av Victoria Durnak, Flamme forlag 2019.

Ivana vil bli skuespiller. Så langt er drømmen noe fjern, første søknad til Teaterhøgskolen gikk dårlig. En dag blir hun kontaktet av mystiske Kaja. Hun vil hyre Ivana til et spesielt oppdrag. Ivana takker ja, nå skal hun få testet skuespillerferdighetene sine i praksis. Oppdraget går ut på å bli venn med Sunniva, og sørge for at hun gjør det slutt med Jostein, Kajas forlovede. Ivana får et år på å utføre oppdraget. 

Sunniva bruker mye av tiden sin på Elixia, noe Ivana definitivt ikke gjør. Det må det bli en slutt på nå. Ivana tegner medlemskap og møter opp på alle timene Sunniva er på. Sakte, men sikkert får Ivana en fot innenfor hos Sunniva. Og det er en strek i regningen at hun virkelig liker Sunniva og at det begynnende vennskapet dem imellom virker ekte. Ivana må ta et valg, skal hun fullføre prosjektet?

Smilefjes. Tommel opp. Regnbue. er neppe en bok du vil kjenne deg igjen i. Men den er humoristisk og godt fortalt. At denne Jostein sannsynligvis er en dust og at Kaja burde ha kastet han på dør for lenge siden, er egentlig ikke så viktig for historien. Boka har korte kapitler og er på 150 sider. En kort roman som anbefales.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar