tirsdag 27. november 2018

Ellers er jeg ikke noe menneske


Ellers er jeg ikke noe menneske av Agnar Lirhus, Cappelen Damm 2018

"Jeg har bare én venn her i verden, og jeg vet ikke hvem du er". Sånn starter historien om fjortenåringen Mathilde. Vennen hun refererer til, er Xiu. En hun har møtt i dataspillet FoM. Xiu er nicket hans, selv kaller hun seg Molly04. Mathilde blir kraftig mobbet av en jentegjeng. Hun unngår skolen og fritidsaktiviteter. I stedet låser hun seg inn på rommet sitt og spiller dataspill. I denne verdenen føler hun seg fri og sterk, ingen mobber henne og hun har en venn. Det er uten tvil en flukt for Mathilde. Moren har nok med sitt og lar henne holde på. Mathilde finner også stor trøst i hunden sin Eddi.

Mathilde har opplevd så mye vondt i mange år, så når noen først er hyggelige mot henne, blir hun mistenksom. Er det noe hun innbiller seg, drømmer hun? 

Agnar Lirhus har skrevet en vond, men viktig bok om mobbing. Denne treffer deg rett i magen. Den er spennende, som leser har du et håp om at det vil gå bra for Mathilde til slutt. Det er også en bok som setter fingeren på de voksnes rolle i mobbing, hvordan de ofte velger å se en annen vei. Det er også fint med en bok som setter dataspill i et positivt lys. Boka er lett å lese. Den har mange, korte kapitler og god leselig skrift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar