mandag 4. september 2017

Bli hvis du kan

I sommer leste jeg Helga Flatlands trilogi Bli hvis du kan (Bli hvis du kan. Reis hvis du må, 2010 + Alle vil hjem. Ingen vil tilbake, 2011 + Det finnes ingen helhet, 2013. Aschehoug). Dette er bøker som har stått på leselista lenge, men som jeg aldri har kommet i gang med. På ferietur gikk boklageret slutt, og eBokBib ble løsningen. Jeg lastet ned alle tre bøkene og resten av ferieturen var reddet :) Det er ikke helt nye bøker, men de gjorde såpass inntrykk at de gjerne kan trekkes frem igjen.



Vi møter de fire barndomsvennene Tarjei, Trygve, Bjørn og Kristian som alle verver seg til de norske styrkene i Afghanistan. Bare Bjørn kommer hjem i live. Hvordan påvirker dette et liten bygd? Helga Flatland forsøker å gi oss svarene ved å la oss følge ulike personer gjennom de tre bøkene. Vi blir kjent med Tarjei som vervet seg, foreldre i dyp sorg, søsken, venner, Bjørn som kom hjem alene og legen i bygda. Alle opplever tragedien, hver på sin måte. Historiene krysser hverandre innimellom og viser oss at mennesker kan ha helt ulike oppfatninger av samme situasjon. Bøkene har kaptiler på både bokmål og nynorsk.

Dette er bøker om oppvekst, vennskap, kjærlighet, sorg, tilhørighet og skjebnesvangre valg. Her finner du mange historier som virkelig tar tak i deg. Jeg kan virkelig anbefale alle bøkene på det varmeste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar