torsdag 13. desember 2018

Bare spille ball

Bare spille ball av Michael Stilson, er utgitt på Cappelen Damm 2018.

Fredrik står foran sitt livs viktigste kamp: NM finalen G16 på Lerkendal. Rosenborg mot Brann. Han er i kjempeform. Bare han herjer på høyrekanten som vanlig, er både proffdrømmen og drømmedama innen rekkevidde. Men de siste dagene før finalen forandrer alt seg (hentet fra bokomslag).

Fredrik bor sammen med mora. Han spiller på landslaget i tillegg til Rosenborgs G16 lag, og er en gutt med ambisjoner om å spille i Eliteserien. Faren har ikke Fredrik sett på lenge, men en uke før den viktige NM finalen, tar faren kontakt med han. Faren var også en lovende fotballspiller som ung. I løpet av denne uka må Fredrik ta noen valg han kanskje ikke er helt klar for, og som skaper en del problemer for han. Ikke bare blir forholdet til mora satt på prøve, men Line som han har et godt øye til, og har kjent siden barndommen blir en brikke i spillet denne uka. Og hvorfor er faren så gira på og å ha kontakt med sønnen denne uka? Og hva ønsker faren å oppnå?

Boka inneholder mye fotball, så boka passer nok best for de som er glad i denne sporten. Men samtidig er det en spenning og tempo i boka, som gjør at den kan passe for andre også. Boka starter med søndagen før finalen, så er det en nedtelling fram til finale dagen. Og det blir dramatisk både på og utenfor bana.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar