onsdag 15. november 2017

En moderne familie

En moderne familie av Helga Flatland, Aschehoug 2017.

På en familieferie i Italia forteller Torill og Sverre sine barn at de skal skilles etter å ha vært gift i førti år. Og med det endres alt i en harmonisk og stødig familie. De tre voksne barna Liv, Ellen og Håkon reagerer alle på hver sin måte på den overraskende nyheten. 

Den ansvarsfulle og pirkete Liv strever både i forhold til sin mann Olaf og sine egne barn. Ellen forsøker å starte sin egen familie med kjæresten Simen, noe som viser seg å være vanskelig. Håkon, den bortskjemte attpåklatten med sin egen oppfatning av hvordan livet skal leves, støter på egne problemer da han møter Anna.

Gjennom boka opplever vi at forholdet mellom søsken og foreldre endres. Vi kommer tett på og er med når Liv, Ellen og Håkon forsøker å takle hverdagen etter at den er snudd på hodet. I vant Helga Flatland-stil får vi historien presentert gjennom flere fortellere, noe som igjen viser oss at vi ofte har forskjellig oppfatning av menneskene rundt oss og livet vi lever.
"Hei Mina, jeg er en trettiåtte år gammel jente, nei, unnskyld, dame, foreldrene mine på sytti år valgte å skille seg for ett år siden, noe som første til at rammene som åpenbart har vært forutsetningen for all nærhet og fortrolighet og naturlighet i vår familie, falt bort, vi har blitt fjerne og nesten fremmede for hverandre." (Ellen, s. 180).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar