
Hun må være den eneste på skolen uten mobil. Det å være med jentene i klassen på kino koster penger, så det er nytteløst. Men Vanessa har oppdaget biblioteket:
"Siden jeg mangler så mye av det en tenåring bør ha her i livet, er jeg Deichman evig takknemlig for gratis tilgang til verdenslitteraturen. Den har gitt meg et glimt av andre virkeligheter, og det har vært kjærkomment all den tid min egen har vært såpass rassen." (s.116)
Her følger etter hvert flere lovprisninger til biblioteket. Morsomt og veldig gledelig.
Her følger etter hvert flere lovprisninger til biblioteket. Morsomt og veldig gledelig.
Vanessa blir valgt ut sammen med tre andre elever med ulike utfordringer til å være med i ei gruppe som ledes av sosiallæreren Brit. Brit fremstår både teit og umulig, men får allikevel med seg den lille gjengen på en teateroppsetning, der de selv skal være hovedpersonene i handlingen.
Det er både flott og sårt å lese Vanessas historie. Hadde det ikke vært for det til tider veldig "friske" språket og humoren, kunne boka blitt trist lesing med tanke på hvilke familieforhold hun har rundt seg. Men uten å røpe for mye, er det håp for den skoleflinke Vanessa og hennes lille familie.
Så glad jeg blir!
SvarSlettBeste hilsen Andrea Bræin Hovig.
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Slett