tirsdag 5. mars 2019

Hold heisen

Hold heisen : noveller / Nora Lindblad, CappelenDamm 2019

Dette er Nora Lindblad første bok. Hun debuterer med en novellesamling med unge jenter som jeg-fortellere. Vi følger deres hverdagsliv på vei til å bli voksne og uavhengige, og forholdet til gutter og sex. 
Jentene har sine gleder og utfordringer som ungdom vil kjenne seg igjen i.  Ei av dem finner ut at hun skal selge den kostbare Chanel-veska som hun elsker, men som hun skjønner at hun må kvitte seg med for å klare seg økonomisk. Hun legger den ut på finn.no, og kan dermed klare seg en stund til uten jobb. Hun har en drøm, og det er å jobbe på Kaffebrenneriet. Men dette forblir en drøm, enn så lenge.
Ei annen skjønner at hun har gjort en tabbe når hun deler telt med en ukjent gutt. og oppdager at det er venninnens kjæreste hun har overnattet sammen med. I en annen fortelling flytter to venninner sammen, deler gleder og bekymringer og nyter friheten. Helt til en av dem blir ufrivillig gravid, og den andre står hjelpeløs ved siden av og må se venninnen ha det vondt.
Hver novelle er på ca. 10 sider, er lette å lese og kan forhåpentligvis være gode bidrag for de som ser seg om etter nye noveller til bruk i norskfaget.

Av Solfrid, Gjøvik vgs

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar