torsdag 9. august 2018

Leserne i Broken Wheel anbefaler

Leserne i Broken Wheel anbefaler av Katarina Bivald, Gyldendal 2014.

Vi møter 28 år gamle Sara fra Sverige. I to år har hun brevvekslet med 65 år gamle Amy som bor i den lille byen Broken Wheel i Iowa i USA. De to kvinnene har begge en stor kjærlighet for bøker, og utveksler boktips og tanker om livet og litteraturen. Sara bestemmer seg til slutt for å besøke sin brevvenn, men da hun kommer frem er Amy død. Sara blir lei seg, men sammen med  innbyggerne i Broken Wheel åpner Sara en bokhandel med Amys etterlatte bøker. Og hun bor i huset til Amy. Selv om innbyggerne i Broken Wheel er skeptiske til Saras prosjekt, støtter de henne. Og det er nok mange som får seg en overraskelse over at bøker og litteratur er inngangen til nye bekjentskaper.

For første gang i livet får Sara virkelige venner. Både Sara og resten av byen blomstrer og overraskende kjærlighet oppstår mellom innbyggerne. Og da Saras turistvisum er i ferd med å gå ut, får de en idé som er både fantastisk og litt gal.

Denne boka har et rolig tempo, og er både humoristisk og en skikkelig feel-good.  Boka har mange preferanser til litterære verk. Boka passer fint å lese en sommerdag i hengekøya, eller på en strand i Syden. Les boka og kos deg, du vil ikke angre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar